Marknadens största förtält för året-runt-bruk

 
2006-01-09
Av: Husbilar & Husvagnar


 

Till den kommande campingsäsongen kan förtälttillverkaren Isabella, från danska Vejle, presentera det största universaltältet på den europeiska marknaden.

Orsaken är att genomsnittslängden för husvagnarna ökar över hela Europa, och att camparna därför önskar sig allt större universaltält.

Det nya förtältet har fått beteckningen Universal 420, och det är en vidareutveckling av Isabellas beprövade modeller 300 och 360. Universal 420 är hela 230 centimeter djupt, och bredden är inte mindre än 440 centimeter ­ båda måtten gäller vid marken. Ett mycket flexibelt uppspänningssystem gör, att Universal 420 passar till i stort sett samtliga husvagnar.

Universaltälten har under de senaste åren ökat i popularitet bland camparna, inte minst för att de kan användas året runt ­ både när sommarsolen värmer som mest och när kung Bore visar sin vresigaste sida.

Men även om Isabellas universaltält är mycket kraftiga, så rekommenderar tillverkaren att man kompletterar med en vintersäkringssats så att tältet bättre tål stora snömängder på taket.

Universal 420 är dessutom konstruerat för att tåla hård vind och använder man ett extra stormsäkringsset ­ finns som tillbehör hos alla Isabella-återförsäljare ­ så står tältet stadigt även när blåsten övergått till storm.

Att universaltälten blivit så populära beror också på att man, med relativt enkla medel, kan göra dem så ombonade att man kan vistas i dem även när yttertemperaturen krupit under nollstrecket.

Först och främst gäller det att skapa ett isolerande ”golv” till förtältet, och Isabella har nu utökat sitt sortiment med specialprodukter för detta ändamål. Först läggs fiberduken Ground Cover ut på marken, och denna täcks sedan med en presenning. Ovanpå presenningen lägger man ut fiberunderlaget Comfort Carpet, och slutligen lägger man ut en förtältmatta av hög kvalitet. Detta ger inte bara ett bra skydd mot kyla utan även markfukten hålls borta, vilket minskar risken för kondensfukt inne i förtältet.

Ett termotak är också ett lämpligt vintertillbehör till universaltältet. Termotaket både isolerar och suger upp luftens fuktighet.

Tack vare sin storlek erbjuder Universal 420 gott om plats för bord och stolar, men det kan naturligtvis användas även som förvaringsutrymme.

Det är ingen överdrift att kalla Universal 420 ”urstarkt”. Men så ligger det också mer än 25 års erfarenhet bakom denna nyhet från Isabella. Så är till exempel stativet extra kraftigt och konstruerat för att stå emot regn, blåst och snö. Och den speciella lutningen på taket ger extra stabilitet, samtidigt som den gör att regn och snö lättare rinner av taket.

Tältväven är av kraftig acryl, och fönstren är gjorda av en speciell folie som bibehåller sin mjukhet även i sträng kyla.

 

<< Startsidan. Allt om husvagnar och husbilar!