Nu distribueras Sveriges största turistbroschyr - Camping och Stugor i Sverige 2006.

 

2006-01-11
Av: SCR

 


I dagarna distribuerar SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, årets utgåva av Camping och Stugor i Sverige. Med en upplaga på totalt 1,3 miljoner exemplar samt utgivning på svenska, engelska och tyska är det Sveriges största turistbroschyr. Distributionen markerar också starten på en intensiv marknadsföringsperiod med annonsering och deltagande på flera europeiska mässor.

Camping och Stugor i Sverige har genomgått en större förändring med mer redaktionellt innehåll utöver ett komplett register över SCR-anslutna campingplatser. Den uppskattade vägatlasen finns kvar och katalogen är indelad regions/länsvis. Totalt innehåller katalogen mer än 100 000 campingtomter. 12 000 stugor och 35 vandrarhem från 600 SCR-anslutna campingplatser, varav 200 är öppna året runt. I katalogen finns också de 38 förmåner som kan utnyttjas av de 1,6 miljoner europeiska turister som har Camping Card Scandinavia.

Under vecka 2 distribueras 45 procent av upplagan till aktiva innehavare av Camping Card Scandinavia. Därefter distribueras katalogerna på campingplatser/turistbyråer i Sverige och via andra samarbetspartners som bensinstationer, färjerederier, Ikea-varuhus (Holland/Belgien), vägrestauranger och köpcentra. Från vecka 4 kan katalogen också beställas på www.camping.se och www.stuga.nu. Under våren medverkar SCR på totalt 19 mässor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Holland och Belgien. Där kan besökare hämta ett exemplar av katalogen och få mer information om camping och Sverige.

Svensk camping nådde 16,4 miljoner gästnätter under säsongen 2005. Det är en ökning med cirka 5 procent jämfört med 2004.

För mer information eller pressbilder:
Lars-Erik Hörmander, Marknadschef
Tel 0522-64 24 43, 070-893 67 10, leh@scr.se

<< Startsidan. Allt om husvagnar och husbilar!